Pittig soepje van zoete aardappelen

Porties 4 personen
Let it snow, let it show, let it snow… De feestdagen komen eraan en ik heb er zin in ! Stiekem kijk ik een heel jaar uit naar kerstmis .De sfeer, de cadeautjes, de etentjes & de kerstmuziek... Maar vooral het samen zijn met vrienden en familie.
Dit soepje maakte ik vorig jaar als voorgerecht met Nieuwjaar en het was direct een succes!

Ingrediënten

  • Pikante curry kruiden
  • 1 ui
  • 2 vetarme bouillonblokjes kip
  • 200 gr wortelen
  • 550 gr zoete aardappelen
  • 1 liter water

Instructies 

  • Snij de ui in hele fijne stukjes en fruit deze in wat olijfolie op een zacht vuurtje
  • Snij de aardappelen en de wortelen in blokjes en voeg deze toe
  • Bestrooi alles met een koffielepel curry kruiden en meng dit goed voor 2 minuten
  • Giet er dan, samen met de verkruimelde bouillonblokjes, een liter water bij
  • Breng het geheel aan de kook gedurende een goede 20 minuten
  • Mix de soep tot een glad geheel en kruid goed af met peper en zout
  • Vlak voor ze je wil serveren bak je de Sint-Jakobs vruchten.
  • Doe goed wat boter in de pan en bak ze goudbruin voor 1 minuutje aan elke zijde
  • Dan bak je ze nog eventjes op een zacht vuurtje verder voor ongeveer 2 minuten
  • Je kan ze serveren met coquilles of zoals ik dit jaar, met lekkere balletjes 🙂

Write A Comment

Rating recept