Zalmburgers met een Yoghurt Dip

Porties 4 burgers

Ingrediënten

Voor de burgers :

  • +/- 300 gr verse zalmfilet
  • 1 bos lente uitjes
  • Verse bieslook
  • 1 goeie lepel mosterd
  • 4 grote eetlepels paneermeel
  • 4 volkoren pistolets of hamburger broodjes
  • Sla
  • Tomaten

Voor de komkommer dip :

  • 5 eetlepels Griekse Yoghurt
  • 0,5 komkommer
  • 1 teentje look

Instructies 

  • Snijd de zalm in stukken en hak deze fijn in de keukenmachine
  • Voeg nadien de bieslook, de fijngesneden bosuitjes, de mosterd, en het paneermeel toe en meng dit tot 1 geheel
  • Kruid nadien nog eens goed af met peper en zout
  • Ik heb alle ingrediënten kort samen gemend in de hakmachine, maar daarna even verder gekneed met mijn handen. Het is lekkerder als de uitjes niet volledig gehakt zijn
  • Maak 4 zalmburgertjes van dit mengsel en bak ze in een voorverhitte pan met wat olie. Ik gebruikte een grillpan voor een leuker effect.
  • De komkommer dip is heel simpel! Doe de Griekse yoghurt in een kommetje en voeg de fijngeperste look toe
  • De komkommer snijd je in 4 'repen'. Snijd het waterige gedeelte eruit en maak dunne partjes
  • Deze meng je onder de yoghurt. Kruid af naar smaak met peper & zout.
  • Snijd je broodjes doormidden en beleg met wat sla en tomaat. Hierboven komt je zalmburger met wat komkommer dip!

Write A Comment

Rating recept