Fluffy Blueberry Pancakes!

Porties 6 pannenkoeken

Ingrediënten

Voor de pannenkoekjes :

  • 200 gr zelfrijzende bloem
  • 35 gr gesmolten boter
  • 150 gr bosbessen + extra voor de afwerking
  • 1 zakje bakpoeder
  • 300 ml melk
  • 1 lepel vanille extract

Topping :

  • Bloemsuiker
  • Enkele bosbesjes
  • Pistache noten (grof gehakt)
  • Agave siroop

Instructies 

  • Meng de bloem samen met het bakpoeder
  • Klop het ei en het vanille extract los in de melk en maak een kuiltje in de kom met de bloem
  • Giet in dit kuiltje de melk met het losgeklopte ei en meng alles goed door elkaar met een garde
  • Voeg de boter toe aan het mengsel en als laatste de bosbesjes
  • Roer goed zodat de besjes doorheen het mengsel verspreid zitten
  • Zet dan een (anti kleef) pan op het vuur en verhit hit een klein lepeltje olijfolie of boter in
  • Neem een kleine soeplepel ( of 2 eetlepels) en giet telkens 1 lepel beslag in de pan
  • Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin en serveer met je topping naar keuze!
  • Zet je vuur niet te hoog, de pannenkoekjes zijn vrij dik dus het is belangrijk dat het binnenste ook goed gebakken is!
  • Smakelijk!

Write A Comment

Rating recept




Pin It