Kip in een romig sausje met tomaatjes en spinazie

Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 ajuin
  • 3 teentjes look
  • 1 bakje tomaatjes
  • 1 bakje zongedroogde tomaatjes
  • 3 handjes Baby Spinazie
  • 2 kipfilets
  • 25 cl room
  • 1 blokje kippenbouillon
  • Verse Basilicum
  • 2 eetlepels Parmezaan poeder
  • Parmezaan schilfers voor de afwerking
  • 200 gr volkoren pasta
  • Italiaanse kruiden

Instructies 

  • Zet een hoge pot met water op het vuur en laat koken. Kook nadien de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snijd de kipfilets doormidden en bak deze goudbruin in een pan verhit met wat olijfolie. Kruid af met de Italiaanse kruiden.
  • Zet een aparte pan op het vuur en fruit de fijngemalen ajuin en de look aan in wat olijfolie
  • Snijd de tomaatjes in kleine stukjes en voeg deze toe aan de pan
  • Roer goed en voeg dan de room toe samen met het bouillon blokje.
  • Voeg dan de baby spinazie toe en laat slinken in de warme room
  • Voeg het Parmezaanpoeder toe en kruid naar smaak af met peper & zout
  • Leg de kipfilets nog enkele minuutjes mee in de hete saus en serveer samen met de pasta met wat verse Basilicum & Parmezaan schilfers
  • Smakelijk!
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It