- 70 gr kokospoeder + extra voor de afwerking (kan je ook vervangen door amandelmeel)
- 130 gr ongezouten roomboter (haal deze een 30 min voor het bakken uit de ijskast)
- 20 cl zonnebloemolie
- 160 gr suiker
- 200 gr patisseriebloem
- 3 rijpe bananen (hoe rijper de bananen, hoe zoeter de cake)
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels vanille extract
- 3 eieren
- 2 eetlepels bakpoeder
- 2 eetlepels Abrikozen confituur
- 2 zakjes vanillesuiker
Allereerst splits je de eieren. Klop de eiwitten stijf en laat even opzij staan
Klop de boter samen met de suiker, de vanillesuiker, de zonnebloemolie en het vanille extract op tot een egaal mengsel
Voeg nadien 1 voor 1 de eigelen toe en meng goed
In een apart kommetje meng je de bloem samen met het bakpoeder en de kokos. Zeef dit geheel en voeg toe aan het ei-boter mengsel
Mix dan de bananen samen met het citroensap fijn en voeg toe aan het geheel
Als laatste voeg je het opgeklopte eiwitvoorzichtig toe met behulp van een spatel. Zorg dat je een mooi, luchtig en egaal mengsel krijgt
Stort het volledige mengsel in een ingevette bakvorm en zet in de oven gedurende 35-45 min op 180°.
Mijn cakevorm was 30 cm ( een vrij grote vorm) waardoor hij al uit de oven kon na 35 minuten. Heb je een kleinere cakevorm, raad ik je aan om deze wat langer te laten staan
Prik met een satéprikker op tijd eens om te kijken of hij klaar is.
Wil je de cake ook nog bedekken met kokos? bestrijk de bovenkant dan met abrikozenconfituur en strooi hier de kokos over.