De lekkerste bananencake!

Equipment

  • Cakevorm (30cm)

Ingrediënten

  • 70 gr kokospoeder + extra voor de afwerking (kan je ook vervangen door amandelmeel)
  • 130 gr ongezouten roomboter (haal deze een 30 min voor het bakken uit de ijskast)
  • 20 cl zonnebloemolie
  • 160 gr suiker
  • 200 gr patisseriebloem
  • 3 rijpe bananen (hoe rijper de bananen, hoe zoeter de cake)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels vanille extract
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 2 eetlepels Abrikozen confituur
  • 2 zakjes vanillesuiker

Instructies 

  • Allereerst splits je de eieren. Klop de eiwitten stijf en laat even opzij staan
  • Klop de boter samen met de suiker, de vanillesuiker, de zonnebloemolie en het vanille extract op tot een egaal mengsel
  • Voeg nadien 1 voor 1 de eigelen toe en meng goed
  • In een apart kommetje meng je de bloem samen met het bakpoeder en de kokos. Zeef dit geheel en voeg toe aan het ei-boter mengsel
  • Mix dan de bananen samen met het citroensap fijn en voeg toe aan het geheel
  • Als laatste voeg je het opgeklopte eiwitvoorzichtig toe met behulp van een spatel. Zorg dat je een mooi, luchtig en egaal mengsel krijgt
  • Stort het volledige mengsel in een ingevette bakvorm en zet in de oven gedurende 35-45 min op 180°.  
  • Mijn cakevorm was 30 cm ( een vrij grote vorm) waardoor hij al uit de oven kon na 35 minuten. Heb je een kleinere cakevorm, raad ik je aan om deze wat langer te laten staan
  • Prik met een satéprikker op tijd eens om te kijken of hij klaar is.
  • Wil je de cake ook nog bedekken met kokos? bestrijk de bovenkant dan met abrikozenconfituur en strooi hier de kokos over.
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It