Noedels met zoete teriyaki gehakt balletjes , pijpajuin & gewokte cashewnoten

Porties 4 personen

Ingrediënten

Voor de balletjes :

  • 500 gr. gehakt
  • 2 teentjes look
  • 80 gr. Parmezaan poeder
  • 50 gr. paneermeel
  • 1 ei
  • Peper & zout

Overig :

  • 300 gr. Chinese eiernoedels
  • Cashewnoten
  • Enkele stengels pijpajuin

Voor de Teriyaki Saus :

  • 150 ml Sojasaus
  • 1 eetlepel Sesamolie
  • 4 eetlepels Honing
  • 10 eetlepels donkerbruine bastardsuiker (+ 100 gram extra)
  • 100 ml water
  • 2 eetlepels Maizena

Instructies 

Eerst gaan we de saus maken :

  • Zet een pannetje op het vuur en doe hierin de sojasaus, de sesamolie, de honing en de bruine suiker (10 eetlepels) en laat koken. Roer wel regelmatig zodat het zeker niet aanbrand.
  • Mix in een kommetje het water met de maïzena tot er geen klonters meer inzitten en voeg dit dan toe aan de saus
  • Zet ondertussen het vuur zachter, de bedoeling is dat de saus net indikt, maar het mag zeker geen dikke siroop worden

Dan gaan we de balletjes rollen :

  • Doe het gehakt samen met de geperste look, het ei, Parmezaan poeder , peper & zout en als laatste het paneermeel in een grote kom.
  • Rol er nu mooie balletjes van.
  • Zet dan een ruime pan op het vuur met wat boter
  • Bak de balletjes goudbruin
  • Voeg enkel eetlepels water in de pan en voeg dan de 100 gr donkerbruine suiker toe
  • Roer nu goed en wacht tot de suiker en het water wat begint te koken. Je zal zien dat de massa iets dikker wordt en dit zorgt voor een mooie glanzende laag over je balletjes. Zet het vuur niet te hoog en roer regelmatig
  • Dan voeg je de Teriyaki saus toe

De afwerking :

  • Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking
  • snijd de cashewnoten in grove stukken samen met de pijpajuin en wok deze beide even snel in de wokpan.
  • Serveer de bordjes met de noedels, de balletjes en wat saus, samen met de cashewnoten en de pijpajuin.
  • Smakelijk!
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It