Koffie-chocolade taart met mascarpone

Equipment

  • Ronde bakvorm
  • Spuitmondje rond

Ingrediënten

Voor het deeg :

  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 180 gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1 ei
  • 150 gr blonde cassonade suiker
  • 280 gr patisseriebloem
  • 2 eetlepels Vanille extract
  • 2 eetlepels bakpoeder

Voor de chocolade laag :

  • 180 gr pure chocolade
  • 30 gr suiker
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 2 eetlepels straffe koffie (afgekoeld)
  • 80 ml volle room
  • 170 gr mascarpone

Voor de toplaag :

  • 150 gr mascarpone
  • 160 ml volle room
  • 40 gr suiker
  • 3 eetlepels straffe koffie (afgekoeld)
  • Cacaopoeder voor de afwerking

Instructies 

Voor het deeg :

  • Meng de suiker, het ei, het vanille extract en de boter in een mengkom
  • Nadien voeg je de bloem en het bakpoeder toe en meng je alles goed door elkaar met je handen
  • Rol het deeg op tot een dikke bol, doe er folie over, en leg zeker een uurtje in de ijskast
  • Als het deeg lang genoeg in de ijskast gelegen heeft kun je de bodem gaan bakken
  • Bestrooi je werkblad met wat bloem en rol het deeg uit met behulp van een deegrol.
  • Ik gebruikte bakspray voor de bodem, werkt echt fantastisch!
  • Leg het deeg in de vorm, druk de randjes goed aan en neem het teveel aan deeg weg. Prik enkele gaatjes met een vork in het deeg
  • Bak de bodem dan ongeveer 20 minuutjes op 180°.

De chocolade laag

  • Breek de chocolade in stukken en leg deze in een hittebestendige kom
  • Voeg dan de suiker, het vanille extract en de koffie toe
  • Giet de room in een pannetje en kook tot het kookpunt.
  • Giet dan de room over de chocolade en laat even rusten. Nadien roer je alles goed door elkaar. Moest de chocolade nog niet helemaal gesmolten zijn, zet het kommetje dan nog 30 seconden in de microgolf
  • Neem dan een iets grotere mengkom zodat je de mascarpone kan toevoegen. Zorg er wel voor dat de mascarpone niet direct uit de ijskast komt. Het is ook goed om deze even apart op te kloppen in een aparte kom alvorens deze toe te voegen aan het chocolademengsel
  • Neem dan een garde en klop alles door elkaar. Smeer dit mooi over de bodem en zet even opzij in de koelkast

De toplaag :

  • Neem een mengkom en doe de mascarpone samen met de room, de suiker en de koffie. Mix goed met een mixer tot het mooi stijf geklopt it. ( eventueel kan je nog een zakje klopfix gebruiken )
  • Doe het beslag dan in een spuitzak met een rond spuitmondje (het lukt ook zonder spuitmondje als je gewoon een klein gaatje knipt in je spuitzak vanonder)
  • Ik legde de spuitzak nog een half uurtje in de ijskast en spoot dan toefjes over de hele taart.
  • Werk af met cacaopoeder en you're ready to go!
  • Smakelijk!
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It