Blueberry Cheesecakejes

Porties 6 cakejes

Equipment

  • 1 siliconen bakvorm ( ik haalde mijn uit de Delhaize)
  • Spuitzak + spuitmondje

Ingrediënten

Voor de koekjesbodem :

  • 150 gr Maria koekjes
  • 90 gr ongezouten roomboter

Voor de vulling :

  • 1 potje Philadelphia natuur ((235 gram))
  • 250 ml slagroom
  • 90 gr kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix

Voor de bosbessen laag :

  • 200 gr diepgevrozen bosbessen
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1 theelepel citroen
  • 50 ml water
  • 2 eetlepels maïzena

Extra :

  • 125 ml slagroom

Instructies 

Voor de Bessen laag :

  • Zet een pannetje op het vuur en doe hier de bessen in samen met het water en de suiker. Laat een goede 5 minuten op het vuur koken op een zacht vuurtje
  • Voeg dan de maïzena toe en het citroensap. Laat nog even op het vuur tot het mengsel ingedikt is. Ik zette de pan even in de ijskast zodat het goed afgekoeld tegen wanneer het in de bakvorm moet.

Voor de koekjesbodem :

  • Smelt de boter en mix de koekjes tot kruimels in de keukenmixer
  • Roer beide goed onder elkaar
  • Neem je bakvorm erbij en voeg een goede eetlepel koekjesmengsel toe voor elke portie. Afhankelijk van de grootte van je bakvorm kan je nog wat extra toevoegen. Duw goed aan met de achterkant van je lepel en zet de bakvorm even in de ijskast.

Voor de vulling :

  • Mix de Philadelphia samen met de suiker, vanillesuiker & de klopfix tot een romig geheel.
  • Voeg al mixend de slagroom toe en blijf goed mixen tot het een stevig mengsel is.
  • Doe het beslag in een spuitzak, zo kan je makkelijk de vulling boven de koekjesbodem in de bakvorm spuiten.
  • Laat wat ruimte in de vormpjes voor de bessen laag.
  • Afhankelijk van de grootte van je bakvorm kan je wel wat vulling over hebben.

Voor de bessen laag :

  • Strijk 2 eetlepels van het bessenmengsel boven op de Philadelphia en strijk het mooi glad. Zet de bakvorm nu in de ijskast voor enkele uren en nadien zet je hem in de vriezer ( dit kan ook de dag voordien)
  • Nadien kan je makkelijk de vormpjes uitdrukken en laten ontdooien op een bord. Bewaar wel in de ijskast!

Voor de afwerking :

  • Klop slagroom stijf en spuit mooie toefjes op de cakejes. Haal ze even voor het serveren wel uit de ijskast zodat de koekjesbodem niet meer zo hard is!
  • Smakelijk !
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It