Smeuïge Carrot Cake koekjes

Porties 12 koekjes
Op basis van een receptje van Ohmyfoodness

Ingrediënten

Voor de koekjes :

  • 125 gr Havermout
  • 125 gr Patisseriebloem
  • 125 gr Ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 150 gr Lichtbruine Basterdsuiker
  • 85 gr Geraspte wortelen
  • 1 eetlepel Vanille extract
  • 2 Eieren
  • 1 theelepel Kaneel
  • 1 theelepel Bakpoeder
  • Snufje Nootmuskaat
  • 50 gr Walnoten (grof gesneden)

Voor de Glazuur :

  • 50 gr Poedersuiker
  • Enkele druppels water

Instructies 

  • Neem een kom en klop de suiker samen met de boter op tot een romig geheel.
  • Voeg de eieren en het vanille extract toe en blijf kloppen tot het een luchtig geheel wordt.
  • Voeg dan de Havermout, het bakpoeder, de bloem, het kaneelpoeder en de nootmuskaat toe
  • Als laatste meng je de walnoten en de wortels onder het deeg
  • Neem nu een met bakpapier bekleedde bakplaat
  • Rol 6 mooie balletjes en laat genoeg plaats tussen de balletjes zodat de koekjes plaats genoeg hebben om te rijzen
  • Ze ze 15 tot 20 minuutjes in de oven op 180°
  • Om de mooie ronde vorm van de koekjes te krijgen heb ik ze net na het bakken nog uitgesneden met een ronde vorm.
  • Laat de koekjes volledig afkoelen ( ik heb ze zelf even in de ijskast gezet) alvorens je de glazuur erover doet.
  • Meng de poedersuiker met het water, meng goed tot je een mooi wit vloeibaar mengsel krijgt. Drizzle met een lepel het glazuur over de koekjes. Zet opnieuw even in de ijskast.
  • Smakelijk!
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It