Chocomousse

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 220 gr pure chocolade (grof gesneden)
  • 4 eierdooiers
  • 250 ml slagroom
  • 250 ml volle melk
  • 70 gr suiker
  • 1 eetlepel bloem

Instructies 

  • Zet een pannetje op het vuur en verwarm de melk
  • Doe de eierdooiers , de bloem en de suiker samen in een kom en klopt dit luchtig op tot het een licht mengsel wordt
  • Giet de hete melk bij het ei-mengsel en mix even alles door elkaar
  • Giet het geheel nu terug in de pot op het vuur, en klop goed met een garde zodat het niet aanbrand
  • Zodra het mengsel dikker wordt, haal je het van het vuur en voeg je de chocolade toe
  • Blijf goed roeren tot alle chocolade opgelost is en laat het mengsel nu volledig afkoelen
  • Klop intussen de slagroom half stijf op en die voeg je voorzichtig onder het chocolade mengsel
  • Giet het in de potjes en laat opstijven in de ijskast
  • Smakelijk!
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It