Fudge Malteser brownies
Equipment
- Bakvorm van 20 x 20
Ingrediënten
- 150 gr ongezouten roomboter
- 270 gr blonde cassonade suiker
- 90 gr Cacaopoeder
- 75 gr Patisseriebloem
- 3 eieren
- 1 zakje Vanillesuiker
- 125 ml slagroom
- 100 gr pure chocolade
- Maltesers voor de afwerking
Instructies
- Zet een pannetje op het vuur en smelt hierin de boter
- Voeg daarna de vanillesuiker, de suiker en het cacaopoeder toe.
- Roer goed door elkaar en zet het pannetje van het vuur. Roer de bloem erdoor en nadien de eieren
- Blijf goed roeren zodat de eieren niet beginnen stollen
- Stort het mengsel nu in je met bakpapier bekleedde bakvorm. Zet het mengsel 20-25 minuten in de oven op 160°.
- Laat het nadien volledig afkoelen vooraleer je aan de topping begin
- Haal de brownie cake wel uit de bakvorm tijdens het afkoelen.
- Zet dan een pannetje op het vuur met hierin de slagroom en haal het van het vuur wanneer het begin te koken
- Voeg dan de pure chocolade toe en laat 5 minuten staan.
- Roer nadien alles goed door elkaar, de chocolade moet volledig gesmolten zijn
- Zet je brownie cake op een rooster en giet hier de chocolade over. Leg de Maltesers er ineens op en druk ze een beetje aan
- Laat het geheel volledig afkoelen alvorens je ze begint aan te snijden. Je kan hier ook het best een scherp mes even onder warm water houden om de brownies mooi in stukjes aan te snijden
- Smakelijk!