
Voor de chocolade mousse
- 200 gr witte chocolade
- 3 blaadjes gelatine
- 250 ml volle melk
- 1 zakje vanille suiker
- 250 gr slagroom
Voor de chocolade crumble
- 50 gr bloem
- 75 gr donkerbruine suiker
- 50 gr kokospoeder
- 15 gr cacao
- 60 gr boter
Voor de frambozen Coulis
- 250 gr diepvries frambozen
- 50 gr suiker
- scheutje water
Voor de chocolade mousse :
Om de witte chocolade te maken gaan we eerst de melk even opwarmen in de microgolf
Neem de 3 gelatine blaadjes & laat die ondertussen weken in koud water. (ongeveer 10 minuten)
Breek de chocolade in stukken en leg deze in de hete melk. Laat 5 minuten rusten en roer nadien zodat alle chocolade gesmolten is
Na de 10 minuten knijp je de gelatine blaadjesgoed uit en los je deze op in de witte chocolade melk
Je kan het kommetje ook altijd nog enkele seconden in de microgolf zetten indien de melk niet warm genoeg meer is
Klop in een andere kom de slagroom half stijf samen met de suiker. ( de room moet wat de consistentie hebben van yoghurt)
Spatel dan voorzichtig de room onder de chocolade saus.
Zet de kom enkele uren afgedekt in de koelkast zodat het mengsel kan opstijven
Neem dan je bakvorm erbij en vul de vormpjes met de chocolade mousse. ( Ik deed dit met behulp van een spuitzak)
Zet de vorm in de vriezer ( minstens 1 nachtje)en haal een half uurtje voor je het gaat serveren uit de vriezer
Wanneer je alle vormpjes niet direct nodig hebt kan je deze gerust enkele weken in de vriezer bewaren
Voor de chocolade crumble
Meng alle droge ingrediënten ( buiten de boter)met elkaar
Neem dan de koude boter erbij ( liefst in kleine blokjes gesneden) en meng het geheel nu met je vingers tot een crumble.
Leg het mengsel uitgespreid op een bakplaat en zet 10 minuutjes in de oven op 180°
Voor de coulis :
Neem een pannetje en doe hierin de frambozen, des suiker en een lepeltje water
Laat inkoken en zorg ervoor dat de saus niet aanbrand dus roer regelmatig eens met een spatel
Wanneer je een gladde rode saus hebt ( +/- 5 minuten) haal je de coulis van het vuur
Neem een zeef erbij en zeef de saus zodat alle rode pitjes eruit zijn
Je kan de coulis best lang bewaren in een afgesloten pot in de koelkast.
Voor de afwerking :
Neem de vormpjes uit de vriezer ( reken dat ze zeker nog 30 minuten nodig hebben om te ontdooien). Ontvorm ze meteen.
Leg wat chocolade crumble op de bordjes, leg hierop de bevroren hartjes en werk af met de coulis
Smakelijk!