Porties 6

Equipment

  • Mijn bakvorm : https://www.bol.com/be/nl/p/silikomart-siliconen-mal-fantasy-tulband-70x40mm/9200000120757622/?s2a=

Ingrediënten

Voor de chocolade mousse

  • 200 gr witte chocolade
  • 3 blaadjes gelatine
  • 250 ml volle melk
  • 1 zakje vanille suiker
  • 250 gr slagroom

Voor de chocolade crumble

  • 50 gr bloem
  • 75 gr donkerbruine suiker
  • 50 gr kokospoeder
  • 15 gr cacao
  • 60 gr boter

Voor de frambozen Coulis

  • 250 gr diepvries frambozen
  • 50 gr suiker
  • scheutje water

Instructies 

Voor de chocolade mousse :

  • Om de witte chocolade te maken gaan we eerst de melk even opwarmen in de microgolf
  • Neem de 3 gelatine blaadjes & laat die ondertussen weken in koud water. (ongeveer 10 minuten)
  • Breek de chocolade in stukken en leg deze in de hete melk. Laat 5 minuten rusten en roer nadien zodat alle chocolade gesmolten is
  • Na de 10 minuten knijp je de gelatine blaadjesgoed uit en los je deze op in de witte chocolade melk
  • Je kan het kommetje ook altijd nog enkele seconden in de microgolf zetten indien de melk niet warm genoeg meer is
  • Klop in een andere kom de slagroom half stijf samen met de suiker.  ( de room moet wat de consistentie hebben van yoghurt)
  • Spatel dan voorzichtig de room onder de chocolade saus.
  • Zet de kom enkele uren afgedekt in de koelkast zodat het mengsel kan opstijven
  • Neem dan je bakvorm erbij en vul de vormpjes met de chocolade mousse. ( Ik deed dit met behulp van een spuitzak)
  • Zet de vorm in de vriezer ( minstens 1 nachtje)en haal een half uurtje voor je het gaat serveren uit de vriezer
  • Wanneer je alle vormpjes niet direct nodig hebt kan je deze gerust enkele weken in de vriezer bewaren

Voor de chocolade crumble

  • Meng alle droge ingrediënten ( buiten de boter)met elkaar
  • Neem dan de koude boter erbij ( liefst in kleine blokjes gesneden) en meng het geheel nu met je vingers tot een crumble.
  • Leg het mengsel uitgespreid op een bakplaat en zet 10 minuutjes in de oven op 180°

Voor de coulis :

  • Neem een pannetje en doe hierin de frambozen, des suiker en een lepeltje water
  • Laat inkoken en zorg ervoor dat de saus niet aanbrand dus roer regelmatig eens met een spatel
  • Wanneer je een gladde rode saus hebt  ( +/-  5 minuten) haal je de coulis van het vuur
  • Neem een zeef erbij en zeef de saus zodat alle rode pitjes eruit zijn
  • Je kan de coulis best lang bewaren in een afgesloten pot in de koelkast.

Voor de afwerking :

  • Neem de vormpjes uit de vriezer ( reken dat ze zeker nog 30 minuten nodig hebben om te ontdooien). Ontvorm ze meteen.
  • Leg wat chocolade crumble op de bordjes, leg hierop de bevroren hartjes en werk af met de coulis
  • Smakelijk!
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It