Geroosterde Ciabatta broodjes met erwtenpuree

Laat je vooral niet vangen hier aan het woord ‘ puree’. Het is natuurlijk geen aardappelpuree maar een heerlijke mengeling van erwtjes met parmezaan en look.

De pure mooie groene kleur is een echte eye-catcher!  

 

Wat heb je  nodig? ( voor 6 -8 sneetjes)

  • Een ciabatta noten broodje
  • 150 gr. diepvrieserwten + 1 handje extra voor de afwerking
  • enkele eetlepels olijfolie
  • 40 gr. parmezaan
  • 1 teentje look.
  • 1 hard gekookt eitje
  • 2 sneetjes spek krokant gebakken

 

Hoe ga je te werk?

  • Snijd de ciabatta broodjes in sneetjes en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • Besprenkel ze met wat olijfolie en zet ze 5-8 minuutjes in de oven op 200°.
  • Kook de diepvrieserwtjes 1 minuut en spoel ze nadien direct af onder koud water.
  • Mix de erwtjes samen met het teentje look, de parmezaan en de olijfolie in de blender tot een smeuïge massa.
  • Proef goed en kruid naar smaak af met peper en zout.
  • Plet het hard gekookt eitje met een vork en snijd het spek in dunne stukjes.
  • Beleg de ciabatta sneetjes met de erwtenpuree en werk af met wat ei, enkele stukjes spek en wat erwtjes.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments

  1. Véronique de De Braekeleer says:

    Zaterdag genoten van deze lekkere aperitiefhapjes. Super ! 😎

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *