Geroosterde Ciabatta broodjes met erwtenpuree

Laat je vooral niet vangen hier aan het woord 'puree'. Het is natuurlijk geen aardappelpuree maar een heerlijke mengeling van erwtjes met Parmezaan en look.
De pure mooie groene kleur is een echte eye-catcher!  

Ingrediënten

  • 1 Ciabatta ( noten) broodje
  • 150 gr diepvrieserwten + 1 handje extra voor de afwerking
  • Enkele eetlepels Olijfolie
  • 40 gr Parmezaan
  • 1 teentje look
  • 1 hard gekookt eitje
  • 2 sneetjes krokant gebakken spek

Instructies 

  • Snijd de ciabatta broodjes in sneetjes en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat
  • Besprenkel ze met wat olijfolie en zet ze 5-8 minuutjes in de oven op 200°
  • Kook de diepvrieserwtjes 1 minuut en spoel ze nadien direct af onder koud water
  • Mix de erwtjes samen met het teentje look, de Parmezaan en de olijfolie in de blender tot een smeuïge massa
  • Proef goed en kruid naar smaak af met peper en zout
  • Plet het hard gekookt eitje met een vork en snijd het spek in dunne stukjes.
  • Beleg de ciabatta sneetjes met de erwtenpuree en werk af met wat ei, enkele stukjes spek en wat erwtjes
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

1 Comment

  1. Véronique de De Braekeleer Reply

    Zaterdag genoten van deze lekkere aperitiefhapjes. Super ! ?

Write A Comment

Rating recept




Pin It