Chiapudding met kaneel, homemade granola en verse mango ♥

Dit weekend maakte ik voor het eerst kennis met Chia pudding en leerde ik ook zelf lekkere granola maken tijdens een workshop georganiseerd door Delhaize.

Een lekker, gezond ontbijtje, daar ben ik altijd wel voor te vinden! 

En het beste van al is dat de Chia pudding echt enorm hard vult en je dus heel de voormiddag een verzadigd gevoel hebt! 

Chia zaad is een uitstekende bron van omega 3-vetzuren. Daarnaast zit het vol belangrijke voedingsstoffen en antioxidanten die je helpen om je

lichaam en stofwisseling optimaal in vorm te houden.

Ellen Charlotte Marie ( je vind haar terug op instagram) organiseerde de workshop en maakte voor ons een héérlijke granola!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ze gaf trouwens echt een goude ( letterlijk) tip. Als je de granola een goudkleurige kleur wilt geven, voeg je wat kurkuma toe aan het mengsel alvorens het bakken. 

Ik ging dus snel thuis zelf aan de slag en maakte genoeg granola voor 2 weken denk ik ! 🙂

Wat heb je nodig?

Chiapudding ( voorraad voor een paar dagen)

  • 100 gr. chia zaadjes
  • 450 ml amandelmelk
  • 2-3 eetlepels agave siroop
  • kaneel naar smaak.

 

Granola ( een grote pot waar je even mee toe komt )

  • 130 gr. havervlokken
  • 250 gr. noten ( naar keuze)
  • 50 gr. gepofte quinoa ( verkrijgbaar bij Delhaize – bij de afdeling superfoods)
  • 30 gr. chiazaadjes
  • 30 gr. pompoenpitten
  • 30 gr. gemengde zaadjes
  • Enkele eetlepels agave siroop
  • 75 gr. kokosvlokken
  • Kurkuma ( voor een mooie goude kleur)
  • kaneel naar smaak
  • 3 eetlepels kokosolie

 

Hoe ga je te werk?

  • De chia pudding kan je best de avond voordien klaarmaken. Meng alle ingrediënten in een grote kom en zet deze een nachtje in de koelkast.
  • Voor de granola meng je eerst alle droge ingrediënten in een kom.
  • Voeg daarna de agave siroop toe en de kokosolie en meng alles goed door elkaar met een lepel.
  • Spreid alles uit over een bakplaat en bak de granola 10-15 minuten op 170°.  Het is belangrijk dat je niet te ver weg gaat van je oven zodat het mengsel zeker niet aanbakt!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *