Madeleintjes met Ruby Chocolade

Porties 24 madeleintjes
Ideetje voor de garnering van de madeleintjes gehaald van : Betty's Kitchen

Equipment

  • 1 bakvorm voor madeleintjes
  • Spuitzak

Ingrediënten

Voor de madeleintjes :

  • 150 gr patisseriebloem
  • 110 gr kristalsuiker
  • 150 gr ongezouten roomboter (gesmolten)
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eieren

Voor de afwerking :

  • 50 gr Ruby chocolade
  • grof gesneden gevriesdroogde frambozen (bij de Notenshop kan je deze kopen)
  • Enkele pistachenoten

Instructies 

Het maken van de madeleintjes :

  • Meng in een mengkom de suiker & de vanillesuiker door elkaar
  • Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en mix goed met je keukenmixer tot een mooi beslag
  • Blijf goed doormixen tot je beslag goed bleek geworden is en dus zéér luchtig is
  • Voeg de gesmolten, iets wat afgekoelde , boter toe aan het mengsel en blijf goed mixen
  • Voeg dan het vanille extract toe
  • In een aparte kom meng je de bloem met het bakpoeder en dit zeef je door het eiermengsel. Mix alles nog eens goed met je mixer tot je een glad geheel krijgt.
  • Giet het mengsel nu in een spuitzak en leg een goed half uurtje in de ijskast. Het beslag moet even rusten om mooi luchtig te rijzen in de oven.

De afwerking :

  • Neem je bakvorm erbij, vet deze wat in met wat boter
  • Neem de spuitzak uit de koelkast en vul nu de bakvorm. Zorg dat je niet teveel deeg per vormpje gebruikt!
  • Zet de madeleintjes 10-15 minuten in de oven op 200°. Kijk met een staté prikker of ze klaar zijn.
  • Haal ze voorzichtig uit de vorm en laat even afkoelen
  • Smelt de Ruby chocolade ondertussen au-bain marie & haal de pistachenoten door de mixer.
  • Haal je madeleintjes een beetje door de chocolade en werk direct af met het pistachepoeder & de framboosjes
  • Laat even opstijven en geniet van deze pareltjes!

Write A Comment

Rating recept




Pin It