Scampi's in een krokant jasje geserveerd met een feta-tomatensausje

Porties 2

Ingrediënten

Om de Scampi's te maken :

  • +/- 16 scampi's (ik reken er 8 per persoon maar meer kan natuurlijk ook!)
  • Enkele eetlepels Patisseriebloem
  • Enkele eetlepels Panco
  • 3 eieren

Om de Saus te maken

  • 1 fles Basilicum passata
  • Basilicum kruiden
  • Fetablokjes
  • 2 teentjes look

Afwerking

  • 1 zakje rijst
  • Enkele verse blaadjes basilicum

Instructies 

Voor de scampi's :

  • Zorg er alvast voor dat je de scampi's enkele uren voordien uit de vriezer haalt zodat deze volledig kunnen ontdooien. Dep ze nadien af met keukenpapier.
  • Dan gaan we de scampi's paneren! Neem 3 aparte kommetjes erbij
  • In 1 kommetje doe je de bloem, in het 2de de Panco & in het laatste kommetje komen de geklutste eieren.
  • Ik kruid alle 3 kommetjes altijd af met peper & zout zodat de scampi's genoeg smaak hebben.
  • Haal de scampi's 1 voor 1 door de bloem, dan door het eiermengsel ( ze moeten volledig bedekt zijn met het mengsel) en als laatste goed door de Panco.
  • Leg de scampi's op een bord , kruid ze allen nog even af met peper en zout en zet even in de ijskast.

Voor de Saus :

  • Zet een sauspan op het vuur en fruit de geperste look aan in wat olijfolie.
  • Voeg de Basilicum passata toe & kruid naar smaak af met Basilicum kruiden, peper & zout.

Afwerking :

  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking
  • Zet een ruime pan met genoeg olijfolie op het vuur en bak hier de scampi's nu goed in aan. Ze moeten echt goudbruin zijn & heel knapperig. Draai ze dus tijdig om!
  • Je kan ze ook frituren ( 2 minuutjes op 170°)
  • Neem de bordjes erbij en leg hier enkele grote eetlepels tomatensaus in.
  • Werk af met enkele krokante scampi's, fetablokjes, basilicum blaadjes & rijst
  • Smakelijk!

Write A Comment

Rating recept




Pin It