Luchtige frambozenmousse

Porties 10 kleine potjes
Een héérlijk luchtige frambozen mousse met vers fruit waar je elk seizoen van kan genieten.

Ingrediënten

  • 500 gr frambozen (diepvries of vers)
  • Mengeling fruit naar keuze voor de garnering
  • 150 gr fijne kristalsuiker
  • 3,5 dl room
  • 2 eiwitten
  • 1 eetlepel agave siroop
  • 3 blaadjes gelatine
  • 4 takjes munt
  • Enkele pistachenoten fijn gesneden

Instructies 

  • Ontdooi de frambozen ( indien diepgevroren) en pureer ze samen met de suiker in de blender
  • Week de gelatine blaadjes in lauw water en knijp ze dan even uit
  • Neem een klein kommetje en doe hier 0,5 dl room in dat je even opwarmt in de microgolf
  • Leg de gelatine blaadjes in de warme room en roer dan goed met een lepeltje zodat de gelatine blaadjes volledig oplossen
  • Als je ziet dat de blaadjes niet helemaal opgelost zijn dan zet je het kommetje enkele seconden terug in de microgolf
  • Meng het onder de frambozen
  • Klop de eiwitten stijf en meng deze voorzichtig onder het frambozen mengsel met een spatel
  • Klop nadien ook de resterende room half stijf en spatel alles onder het frambozen mengsel
  • Als laatste voeg je de agave siroop toe
  • Laat vervolgens de mousse even opstijven in de glaasjes in de ijskast
  • Garneer bij het serveren met fruit naar keuze , wat pistache nootjes en een takje munt
What do you think of this post?
  • Interesting (1)
  • Useful (1)
  • Awesome (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It