Tartaar van garnaal, tomaat en avocado met een coulis van spinazie

Porties 4 personen
Vind je het ook zo moeilijk als mij om met deze zomerse temperaturen iets lekker op tafel te toveren zonder te lang in de keuken te staan?
Het laatste wat ik wil is mijn oven op  zetten om de temperatuur in huis nog te doen stijgen. No thank you. 
Dit gerechtje is snel klaar, eenvoudig te maken& heerlijk verfrissend. Bring it on!
( Geïnspireerd op een receptje van Dagelijkse Kost)

Equipment

  • Dresseer ring

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 2 avocado's
  • 2 kleine sjalotjes
  • 250 gr grijze garnalen (gepeld)
  • 250 gr spinazie
  • Enkele ijsblokjes
  • Bicarbonaat
  • 1 handje vol Rucola salade

Instructies 

  • Verwijder het vruchtvlees bij de tomaten en snijd de tomaten in kleine blokjes
  • Pel de advocados en snijd deze ook in kleine stukjes ( brunoise)
  • Snipper de sjalotjes fijn
  • Meng de blokjes tomaat, avocado en de gesnipperde sjalotjes samen in een kom met een scheutje olijfolie
  • Kruid het geheel af naar smaak met peper en zout
  • Zet een grote pot op het vuur met water en voeg wat bicarbonaat toe. Zet ook een grote kom met ijswater klaar
  • Kook de spinazie heel even en schep deze nadien in het ijswater
  • Laat de spinazie uitlekken en mix deze dan fijn in de blender met een beetje olijfolie
  • Kruid goed af naar smaak met peper en zout
  • Nu is het tijd om te dresseren! 
  • Neem een dresseer ring en begon met wat rucola. Daarop leg je de mengeling van tomaat, avocado en sjalotjes.
  • Werk af met de garnalen en trek een streep van de spinazie coulis op het bord
  • Smakelijk!

Write A Comment

Rating recept




Pin It