Ronde courgetten gevuld met een tomaten mascarpone saus en kippenblokjes

Ooit al eens gevulde courgette gegeten? De mogelijkheden zijn hier eindeloos! Kies een leuke vulling naar keuze, maak die op voorhand klaar en het enige dat je

s’avonds moet doen is deze schatjes in de oven zetten. Je kan de vulling dus ook al perfect de dag voordien klaarmaken! 

 

Wat heb je nodig? ( voor 4 personen)

  • 4 ronde courgettes
  • 3 tot 4 teentjes look
  • 2 ajuinen
  • 1 blik tomatenblokjes van 800 gr.
  • 250 gr. mascarpone
  • 3 grote kipfilets
  • 1 bol mozarella

 

Hoe ga je te werk?

  • Hol de courgettes uit met behulp van een theelepeltje en zet even opzij.
  • Neem een ovenschaal en vet deze wat in met olijfolie.
  • Snijd de kippenfilets in lange repen en leg ze in de schaal. Kruid ze af met peper en zout en zet de schaal in de oven voor 20 minuutjes op 180°
  • Snipper de ajuin en de look fijn.
  • Zet een pan op het vuur met een beetje olijfolie en fruit hierin de ajuin en de look.
  • Voeg dan de tomatenblokjes toe en laat even sudderen
  • Doe de mascarpone erbij en laat de saus op een laag vuurtje even staan.
  • Snij de kippenrepen in kleinere stukjes en voeg ze toe aan de saus.
  • Kruid het geheel af naar smaak met peper en zout.
  • Neem de courgettes erbij en vul ze alle 4 met het tomaten-mascarpone mengsel.
  • Leg op elke courgette een schijfje mozarella.
  • Zet ze alle 4 in een vuurvaste schotel en schuif ze in de oven voor 20 minuten op 180°

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *