Brownie Slagroomtaart met Baileys. Oh YES !

Equipment

  • Bakvorm 28 CM
  • Bakbonen of een zware ronde bakplaat die past in jouw bakvorm

Ingrediënten

Voor de bodem :

  • 250 gr patisseriebloem
  • 4 eetlepels Cacaopoeder
  • 180 gr koude boter
  • 3 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels koud water
  • 1 theelepel vanille extract

Voor de vulling :

  • 180 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 375 gr donkerbruine bastardsuiker
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels Cacaopoeder
  • 150 gr pure chocolade
  • 4 dl slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels Baileys

Voor de topping :

  • 5 dl slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • 4 eetlepels Baileys
  • Chocolade krullen

Instructies 

Voor de bodem :

  • Zeef de bloem samen met het Cacao poeder boven een mengkom.
  • Snijd de boter in kleine blokjes en voeg toe aan het mengsel.
  • Kneed goed met je handen tot je een kruimelig deeg hebt, je kan daarna er ook even doorgaan met de keukenmixer
  • Voeg dan de suiker, het vanille extract en het water toe en kneed verder tot een egaal deeg. Maak er een grote bal van en wikkel deze in folie en leg een uurtje in de ijskast.
  • Leg dan wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit.
  • Bekleed je bakvorm met een stuk bakpapier en leg hier het kruimeldeeg in
  • Zorg dat je hele bakvorm bekleed is en snijd het overtollige deeg weg aan de randen
  • Leg over je deeg nog een stukje bakpapier en strooi hierover je bakbonen
  • Zet de vorm 15 minuutjes in de oven op 180°.
  • Verwijder dan de bakbonen en bak de bodem nog eens voor 10 minuten. Zet dan even opzij zodat we de vulling kunnen maken

Voor de vulling :

  • Klop de boter samen met de bruine suiker op en voeg nadien 1 voor 1 de eieren toe. Zorg dat je een mooi luchtig mengsel krijgt
  • Voeg dan de cacao toe.
  • Smelt ondertussen de chocolade op een laag vuurtje en voeg dit ook toe aan het mengsel.
  • Als laatste klop je de slagroom half op samen met de suiker en de Baileys. Voeg dit ook toe aan het mengsel.
  • Wanneer alles goed gemengd is stort je het mengsel in de bakvorm en schuif je deze in de oven voor +/- 45 /50 minuten op 160°. De taart zal nog wel wat vochtig zijn als je met een saté prikker zou prikken omdat het een smeuïge vulling is. Je moet alleen zorgen dat de vulling stevig is.
  • Laat ze dan volledig afkoelen alvorens je aan de topping begint.

Voor de topping :

  • Klop de slagroom met de suiker en de Baileys stijf en smeer goed uit over de taart.
  • Werk af met chocolade schaafsel en bewaar de taart in de ijskast!
  • Je kan ze best 30 minuten voor het eten uit de ijskast halen, dan is ze echt het lekkerst!
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It