
No Carbs Sunday! Gewokte groenten met een heerlijke bolognaise saus & pijnboompitjes
Ik probeer de laatste tijd zoveel mogelijk koolhydraten te vervangen door andere lekkere alternatieven en in dit gerechtje miste ik ze ook echt niet.
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 1 broccoli
- 300 gr verse spinazie
- 1 kg gemengd gehakt
- 1 bokaal passata (met basilicum)
- 3 teentjes look
- Basilicum/Oregano kruiden
- 2 handjes pijnboompitten
Instructies
- Om de saus te maken snipper je de ajuin en de look fijn en fruit je deze wat aan in olijfolie op een zacht vuurtje
- Voeg het gehakt toe en bak het mooi goud bruin. Overgiet met de passata en kruid af met basilicum, oregano, peper en zout naar smaak
- Snijd de broccoli & de bloemkool in fijne roosjes en bak deze gaar in de wokpan met enkele eetlepels olijfolie
- Voeg als laatste de spinazie toe en roer die door de groenten totdat deze geslonken is. Kruid ook goed af met peper en zout
- Bak als laatste de pijnboompitten goudbruin in een pannetje zonder vetstof
- Ready to serve!