Soesjes ♥

Porties 40 soesjes
Heerlijke zachte soesjes gevuld met vanillepudding en ondergedompeld in een ganache.  
Ken je dat gevoel :  1tje is geentje? Wél, ik verzeker je dat je dat gevoel gaat hebben bij het eten van deze soesjes! 

Ingrediënten

  • 300 ml water
  • 200 gr ongezouten roomboter
  • 6 eieren
  • 1 dl room
  • 200 gr fondant chocolade
  • 1 zakje puddingpoeder (74 gr)
  • 500 ml melk

Instructies 

De pudding :

  • Om de pudding te maken meng je 500 ml koude melk met het poeder. Zet enkele uren in een kom in de ijskast

De soesjes :

  • Zet dan een pannetje op het vuur en kook het water samen met 150 gr. boter
  • Wanneer de boter volledig gesmolten is voeg je de bloem toe en roer je totdat het deeg van de bodem loskomt
  • Zet de pan dan van het vuur en roer 1 voor 1 de eieren erdoor met behulp van een houten lepel. Let op, elk ei moet echt volledig opgenomen zijn voor je een ander toevoegt
  • Schep dan het beslag in een spuitzak en spuit kleine toefjes op een stukje bakpapier
  • Bak ze 15-20 minuutjes in de oven op 200°
  • Laat ze afkoelen en vul ze nadien met de opgesteven pudding. (Snijd ze voorzichtig middendoor en vul ze met behulp van een koffielepel)

Dan is het tijd om de ganache te maken :

  • Kook de room samen met 50 gr. boter in een pannetje op het vuur
  • Snijd de chocolade in stukken en leg ze in een kom
  • Giet de kokende room hierover en laat even rusten. Na enkele minuten roer je goed door , de chocolade zal nu gesmolten zijn.
  • Dip alle soesjes in de ganache en laat opstijven in de koelkast. Ik werkte ze nog af met eetbare gouden glitters

Write A Comment

Rating recept