Kabeljauw hapje met crème van aardpeer en kervel

Porties 4 kleine bordjes
Inspiratie uit het Colruyt kookboek.

Ingrediënten

  • 1 kabeljauwhaasje
  • 500 gr aardpeer
  • 0,5 blokje kippenbouillon
  • 2 dl water
  • 1 potje diepvrieskervel
  • 1 dl room
  • 4 blaadjes laurier

Instructies 

  • Ik heb op voorhand de crème van aardpeer gemaakt en de kervel zodat ik dit bij het serveren enkel diende op te warmen
  • Schil de aardpeer en snij deze in kleine blokjes
  • Zet een pot op het vuur met de aardpeerblokjes, het water , de laurierblaadjes en de bouillon
  • Kook de stukjes beetgaar, haal de laurierblaadjes eruit en pureer de aardpeer
  • Kruid af met enkel peper, het bouillonblokje is reeds zout genoeg
  • Laat de kervel ontdooien en verwarm deze in een steelpannetje samen met de room. Kruid goed af naar smaak met peper en zout
  • Zeef het mengsel nadien en laat staan tot je het gaat serveren
  • Zijn je gasten er?  Neem dan een ovenschoteltje en vet dit in met wat olijfolie. Kruid de vis goed langs beide kanten met peper en zout en zet 15-20 min in de oven op 180°.
  • Zet het kommetje met de kervel en de aardpeercrème even in de microgolf om op te warmen
  • Dresseer de kommetjes/bordjes met de aardpeercrème. Leg hierop het stukje warme kabeljauw en werk af met de kervel
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It