No Carbs Sunday! Gewokte groenten met een heerlijke bolognaise saus & pijnboompitjes

Ik probeer de laatste tijd zoveel mogelijk koolhydraten te vervangen door andere lekkere alternatieven en in dit gerechtje miste ik ze ook echt niet. 

 

Wat heb je nodig? ( voor 4 personen)

  • 1 bloemkool
  • 1 broccoli
  • 300 gr. verse spinazie 
  • 1 kg gemengd gehakt
  • 1 bokaal passata ( met basilicum)
  • 1 ajuin
  • 3 teentjes look
  • basilicum/oregano kruiden
  • 2 handjes pijnboompitten

 

Hoe ga je te werk?

  • Om de saus te maken snipper je de ajuin en de look fijn en fruit je deze wat aan in olijfolie op een zacht vuurtje.
  • Voeg het gehakt toe en bak het mooi goudbruin. Overgiet met de passata en kruid af met basilicum, oregano, peper en zout naar smaak.
  • Snijd de broccoli & de bloemkool in fijne roosjes en bak deze gaar in de wokpan met enkele eetlepels olijfolie.
  • Voeg als laatste de spinazie toe en roer die door de groenten totdat deze geslonken is. Kruid ook goed af met peper en zout.
  • Bak als laatste de pijnboompitten goudbruin in een pannetje zonder vetstof.
  • Ready to serve!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *