No Carbs Sunday! Gewokte groenten met een heerlijke bolognaise saus & pijnboompitjes

Ik probeer de laatste tijd zoveel mogelijk koolhydraten te vervangen door andere lekkere alternatieven en in dit gerechtje miste ik ze ook echt niet. 

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 broccoli
  • 300 gr verse spinazie
  • 1 kg gemengd gehakt
  • 1 bokaal passata (met basilicum)
  • 3 teentjes look
  • Basilicum/Oregano kruiden
  • 2 handjes pijnboompitten

Instructies 

  • Om de saus te maken snipper je de ajuin en de look fijn en fruit je deze wat aan in olijfolie op een zacht vuurtje
  • Voeg het gehakt toe en bak het mooi goud bruin. Overgiet met de passata en kruid af met basilicum, oregano, peper en zout naar smaak
  • Snijd de broccoli & de bloemkool in fijne roosjes en bak deze gaar in de wokpan met enkele eetlepels olijfolie
  • Voeg als laatste de spinazie toe en roer die door de groenten totdat deze geslonken is. Kruid ook goed af met peper en zout
  • Bak als laatste de pijnboompitten goudbruin in een pannetje zonder vetstof
  • Ready to serve!

Write A Comment

Rating recept