krokante kip & gevulde courgette pakketjes met ricotta en spinazie

 

Wat heb je nodig? ( voor 4 personen)

  • 2 courgettes
  • 250 gr. ricotta
  • 300 gr. spinazie
  • 4 kipfilets
  • 6 eetlepels panco
  • 5 eetlepels parmezaan
  • 1 fles passata ( +/- 700 gr.)
  • 2 teentjes look
  • 1 ajuin
  • EXTRA benodigdheden : Mandoline

 

Hoe ga je te werk?

  • Eerst gaan we de courgette pakketjes maken. Snij de courgettes in dunne plakjes. ( je hebt 4 plakjes nodig per persoon, dus 16 voor 4 personen)
  • Zet een pot op het vuur met wat olijfolie en slink hierin de spinazie. Kruid goed af met peper en zout.
  • Meng vervolgens de ricotta samen met de spinazie en kruid naar smaak verder af.
  • Leg dan 2 plakjes courgette in de breedte en leg hierboven 2 plakjes in de lengte. 
  • Neem een goede eetlepel van het ricotta mengsel en leg dit in het midden van de courgette plakjes.
  • Plooi het nu dicht en indien het niet goed sluit steek je er een tandenstoker in om de plakjes bijeen te houden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Fruit de look aan in wat olijfolie en doe de fijngesneden ajuin erbij. Voeg dan de passata toe en kruid af met peper en zout.
  • Neem een ovenschaal, vul deze met de passata en leg hierin de courgette pakketjes.

 

 

 

  • Zet de schaal in de oven voor ongeveer 20-25 minuten op 180°.
  • Dan gaan we de krokante kip maken! Neem 2 schaaltjes en het ene vul je met olijfolie en het ander met de panco/parmezaan.
  • Snijd de kipfilets doormidden en haal ze door de olijfolie. Leg ze nadien in het panco mengsel en zorg dat ze volledig bedekt zijn.
  • Leg ze op een met bakpapier bekleedde ovenschaal en kruid ze af met peper en zout. 
  • Zet ze 20 minuten in de oven op 180°.

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *