Quiche met Spinazie, feta & spekjes

Quiche blijft toch echt een toppertje als het aankomt op ” snel ” een lekkere warme maaltijd op tafel toveren.

Het enige probleem bij mij is dat ik ervan kan blijven eten!

Je hebt zoveel combinaties van ingrediënten die je in een quiche kan verwerken maar deze behoort toch tot mijn top 3.

& wat helemaal geweldig is, je kan hem de dag nadien meenemen als lunch!

 

Wat heb je nodig?

  • 1 rond vel bladerdeeg
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 400 gr. spinazie
  • 25 cl. room
  • 2 volledige eieren + 1 eierdooier
  • 200 gr. spekjes
  • 150 gr. feta in blokjes gesneden

 

Hoe ga je te werk?

  • Slink de spinazie op een hoog vuur en kruid goed af met peper, zout en nootmuskaat.
  • Bak de spekjes ( zonder vetstof) in een pan. Doe de spinazie en de spekjes in een vergiet en zorg dat het meeste vocht eruit is.
  • Bekleed de bakvorm met het bladerdeeg.
  • Leg het paneermeel op de bodem en zorg dat het goed verspreid is. 
  • Leg hierop de spinazie, de spekjes en de feta.
  • Roer de eieren door elkaar, meng met de room en kruid af met peper en zout.
  • Schenk dit mengsel nadien over de vulling en zet de bakvorm voor +/- 30 minuten in de oven op 180°.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *