Ingrediënten

Voor de zelfgemaakte pesto :

  • 100 gr parmezaan
  • 100 gr pijnboompitten
  • 1 handje verse basilicum
  • olijfolie

Voor de balletjes :

  • 650 gr gehakt
  • 2 eetlepels paneermeel

Voor de saus :

  • 4 eetlepels mascarpone
  • 1,5 eetlepel pesto
  • 250 ml room

extra :

  • 500 gr pasta (linguine)
  • enkele zongedroogde tomaten
  • verse basilicum
  • pijnboompitten

Instructies 

  • Eerst gaan we de pesto balletjes maken! Doe de pijnboompitten, de Parmezaan en de basilicum in de hakmachine
  • Hak het geheel enkele minuten, dan is je droge pesto klaar! Je kan ook een eetlepel olijfolie toevoegen om een gladder mengsel te krijgen
  • Meng de droge pesto onder het gehakt en voeg het paneermeel toe.
    kruid het geheel goed af met peper & zout en draai er dan balletjes van.
  • Bak de balletjes goudbruin in wat olijfolie. Kook terwijl de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking
  • In een apart pannetje laat je de room opwarmen
  • Voeg dan de mascarpone en de pesto toe en kruid ook af naar smaak
  • Giet de saus bij de balletjes.
  • Serveer de pasta met de saus, balletjes en werk af met zongedroogde tomaatjes, verse basilicum en pijnboompitjes.

Write A Comment

Rating recept




Pin It