Super smeuïge chocoladecake

Equipment

  • Cakevorm (30cm)

Ingrediënten

Voor de cake :

  • 200 gr zelfrijzende bloem
  • 2 eetlepels vanille extract
  • 2 eieren
  • 150 gr pure chocolade
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • 200 ml koude koffie
  • 230 gr suiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 70 gr cacaopoeder

Voor de topping :

  • 100 gr witte chocolade
  • grof gesneden walnoten
  • 3 eetlepels slagroom

Instructies 

  • Meng alle droge ingrediënten ( Bloem, suiker & het Cacaopoeder)
  • Haal alles door een zeef zodat je zeker geen klonters hebt
  • Voeg dan de yoghurt, de eieren, het vanille extract en de olie toe & mix goed met een garde tot een egaal mengsel
  • Voeg dan de koffie toe ( al roerend) en meng alles nog eens goed
  • Als laatste voeg je de chocolade stukjes toe
  • Vet je bakvorm goed in en giet dan het mengsel erin. Ik doe er voor de zekerheid een vel bakpapier in omdat de cake echt heel smeuïg is en makkelijk blijft kleven.
  • Bak de cake ongeveer 50 min op 180° maar check zeker eens even met een satéprikker alvorens je hem eruit haalt! Hij is nog wel smeuïg door de chocolade stukjes die erin zitten!
  • Laat de cake nadien even afkoelen alvorens je hem uit de vorm haalt.

Dan de topping :

  • Zet de witte chocolade op een zacht vuurtje samen met de slagroom
  • Giet de chocolade over de cake
  • Werk af met de walnoten

Write A Comment

Rating recept