Risotto & zalm met een pesto korstje

Porties 4 personen
Ik ben echt ongelofelijk fan van een heerlijke smeuïge risotto! Zo’n smaakvol gerechtje gaat er bij mij echt wekelijks in!

Ingrediënten

  • 4 mooie verse stukken zalm
  • 250 gr risotto (Unble Ben's - Die mislukt nooit!)
  • 2 pasta bouillon blokjes
  • handje vol pijnboompitten
  • 3 eetlepels Pesto
  • 3 eetlepels Panco
  • 3 eetlepels Parmezaan
  • Enkele zongedroogde tomaatjes

Instructies 

  • Om de zalmkorst te maken doe je de pesto en de Panco samen met 1 eetlepel Parmezaan in een kommetje en meng je alles door elkaar
  • Kruid wat af met peper en zout
  • Neem een ovenschaal en vet deze in met wat olijfolie en leg hier de stukken zalm naast elkaar in
  • Leg een goed laagje van je pesto mengeling op de stukken zalm en smeer mooi uit. Druk er overal wat pijnboompitjes in
  • De zalm mag ( afhankelijk van de dikte) 15- 20 minuutjes op 180 ° graden in de oven.
  • Je hebt ongeveer dezelfde tijd nodig om de risotto rijst te maken!
  • Zet een pot met wat olijfolie op het vuur en voeg hier de risotto rijst aan toe. Roer goed gedurende 2 minuten
  • Neem 750 ml water en voeg hier de 2 bouillon blokjes aan toe.  Dit ga je nu geleidelijk over de rijst moeten gieten gedurende 15-20 minuten.
  • Je moet er elke keer voor zorgen dat de bouillon volledig opgenomen is door de rijst.
  • Wanneer de risotto gaar is, voeg je nog 2 eetlepels Parmezaan toe.
  • Werk de bordjes af met de risotto, de zalm en daarbovenop nog enkele zongedroogde tomaatjes
What do you think of this post?
  • Awesome (0)
  • Interesting (0)
  • Useful (0)
  • Boring (0)
  • Sucks (0)

Write A Comment

Rating recept




Pin It