
Wraps met gehakt in de oven
Ingrediënten
- 140 gr tomatenpuree
- 500 gr gemengd gehakt
- 100 gr zoete mais
- 3 eetlepels bruine suiker
- 2 teentjes look
- 2 rode ajuinen
- 2 zoete puntpaprika's
- 3 wraps
- 1 potje zure room
- geraspte kaas
- 1 zakje Taco Kruiden
Instructies
De voorbereiding :
- Snijd de rode ajuin in halve maantjes en de puntpaprika's in fijne blokjes
- Pers de look en fruit deze samen met de rode ajuin aan in wat olijfolie in een ruime pan
- Voeg dan het gehakt toe en bak het mooi goudbruin gaar
- Voeg 3/4de van het zakje Taco kruiden toe en kruid af met peper en zout naar smaak
- Voeg de puntpaprika's en de mais blokjes toe samen met de tomatenpuree
- Schep de bruine suiker erdoor en voeg nadien een klein beetje water toe
- Meng alles goed op een zacht vuurtje
Het maken en bakken van de wraps :
- Neem een grote ovenschaal en vet deze wat in met olijfolie
- Neem een wrap en beleg deze met enkele eetlepels van het gehakt mengsel. ( Zorg ervoor dat je het gehakt legt aan de linker of rechterzijde van de wrap, dus niet in het midden. Zo kan je ze makkelijker oprollen)
- Leg bovenop het gehakt een lepel zure room en strooi er nog wat geraspte kaas over
- Rol de wrap dicht en leg deze in de ovenschaal
- Doe dit nu voor de andere wraps ook
- Leg ter afwerking nog enkele lepels van het gehaktmengsel op de wraps samen met nog wat geraspte kaas
- Zet ongeveer 20 minuutjes in de oven op 180°
- Smakelijk!