Smeuïge chocolade cake overgoten met witte chocolade en Oreo koekjes.

Bron : Laura's Bakery

Equipment

  • Tulband bakvorm ( 23 - 25 CM)

Ingrediënten

  • 80 gr Cacaopoeder
  • 200 gr pure chocolade
  • 180 ml kokend water
  • 250 gr Zure room
  • 200 gr bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 160 gr ongezouten roomboter
  • 450 gr lichtbruine bastardsuiker
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 5 eieren
  • 10 oreokoekjes met witte chocolade (verkruimeld)
  • 400 gr witte chocolade
  • 100 ml room

Instructies 

  • Doe de cacaopoeder en de pure chocolade in een kom waarover je het kokend water giet
  • Blijf goed roeren totdat alles gesmolten is en laat het mengsel dan afkoelen
  • Voeg nadien de zure room toe en meng goed
  • Klop de boter en de suiker tot een luchtig geheel met een keukenmixer
  • Voeg dan het vanille extract toe en dan 1 voor 1 de eieren
  • Weeg de bloem en het bakpoeder af en doe dit bij het boter mengsel
  • Mix alles goed door elkaar en voeg dan het chocolade mengsel toe
  • Stort het beslag in een ingevette bakvorm en bak deze 50- 60 minuten op 180°. 
  • Ik haalde de cake direct uit de vorm nadat hij uit de oven kwam en liet hem volledig afkoelen.
  • Smelt dan de witte chocolade samen met de room maar opgepast. Omdat witte chocolade een lager verbrandingspunt heeft kan dit snel mislopen. Je kan dus best de chocolade au-bain marie smelten!
  • Zet de taart op een rooster en laat de witte chocolade erover lopen tot heel het geheel bedekt is
  • Met behulp van een spatel smeer je de chocolade wat uit.
  • Strooi er dan de oreo's over en laat de taart enkele uren staan totdat de chocolade volledig afgekoeld is
  • Je zal zien dat de cake nog lekker smeuïg is vanbinnen. Smakelijk!

Write A Comment

Rating recept