Bananen- Chocolade muffins
( Naar een idee van As Cooked By Ginger)
Equipment
- Muffin/cupcake vormpjes
- Cupcake bakvorm
Ingrediënten
- 2 overrijpe bananen
- 1 zakje Bakpoeder
- 1 zakje Vanillesuiker
- 125 gr Yoghurt
- 100 gr lichtbruine suiker
- 120 gr donkere chocolade (grof gesneden)
- 70 gr Cacaopoeder
- 70 ml Zonnebloemolie
- 1 ei
- 180 gr Patisseriebloem
Instructies
- Neem een kom en plet de bananen tot er geen stukjes meer inzitten. ( met een pureestamper of je kan ze ook pletten met een vork). Voeg het bakpoeder toe en roer goed door elkaar.
- Voeg dan de yoghurt , de zonnebloemolie, de vanillesuiker , de lichtbruine suiker & het ei toe en roer alles door elkaar met een garde.
- Dan voeg je de bloem en het cacaopoeder toe en meng je alles opnieuw. Als laatste voeg je de grofgesneden chocolade toe.
- Neem dan je cupcake bakvorm erbij, vul deze met de cupcake/muffin papiertjes en met een ijsschepper vul je de vormpjes met de chocolade.
- Zet de vorm 20 minuutjes in een voorverwarmde oven van 180°.
- Laat ze afkoelen en ze worden lekker smeuïg. ( stiekem zijn ze ook echt énorm lekker wanneer ze net uit de oven komen)
- Smakelijk!