
Koffiemousse met een chocolade verrassing!
Equipment
- Brownie bakvorm ( 20 x 20 cm)
Ingrediënten
Voor de brownies
- 60 gr ongezouten roomboter
- 165 gr kristalsuiker
- 125 gr pure chocolade
- 2 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 25 gr Cacaopoeder
- 1 eetlepel vanille extract
- 75 gr donkerbruine suiker
- 100 gr Patisseriebloem
Voor de koffiemousse :
- 225 gr slagroom
- 65 gr suiker
- eiwit van 2 grote eieren (70 gr.)
- 60 ml sterke koffie naar keuze
Extra
- Een scheutje Amaretto
Instructies
Om de brownies te maken :
- Zet een pannetje op het vuur en doe hier de boter, alle suiker & de chocolade in
- Laat alles op een laag vuurtje smelten, roer goed en laat het mengsel dan even afkoelen tot kamertemperatuur
- De eieren klop je met een mixer luchtig. Voeg hier het vanille extract bij samen met het chocolademengsel en meng goed
- Voeg dan de droge ingrediënten toe : de bloem, het cacaopoeder & het bakpoeder. Mix heel kort zodat alles opgenomen is
- Neem je bakvorm erbij en vet deze wat in met boter. Leg hierop een stuk bakpapier en druk dit stevig aan
- Giet dan het chocolademengsel in de vorm en bak het geheel ongeveer 20-25 op 180°
- Laat de brownies afkoelen in de vorm en zet even opzij
Om de koffiemousse te maken :
- Zet een tas straffe koffie en meet dan 60 ml af. Zet dit even in de ijskast om af te koelen
- Als de koffie afgekoeld is, dan mix je er de eierdooiers onder. Het geheel wordt heel luchtig bij het kloppen
- Mix de slagroom half stijf met de helft van de suiker
- Doe hier dan voorzichtig de koffie bij
- Mix de eiwitten stijf met de overige suiker en schep deze voorzichtig onder het mengsel zodat de luchtigheid bewaard wordt
- Zet het mengsel dan een uurtje of 2 in de koelkast
De afwerking :
- Snijd de brownies in kleine stukjes
- Smeer ze in met wat Amaretto
- Leg ze in een mooi glaasje en giet hier nu de koffiemousse over
- Werk eventueel af met wat Cacaopoeder
- Smakelijk!