Chocolate fudge bites

Doordat deze koekjes bijzonder goed in de smaak vielen bij de collega's op het werk ( en er veel vraag was naar het recept) wil ik het natuurlijk zo snel mogelijk met jullie delen!
Enkele jaren geleden kreeg ik met kerstmis het leuke kookboek ' Guilty Pleasures' van de bekende foodblogster Sabine Koning (meer bekend van de website : 'Oh My Foodness') waar ik mijn idee haalde voor deze héérlijke fudge koekjes.
Ik maakte ze al enkele keren eerder, en ze stellen echt nooit teleur! Chocoladefans, what are you waiting for?!

Equipment

  • Rechthoekige bakvorm ( 20x 30 CM)

Ingrediënten

  • 2 pakjes Bastogne Speculaas koekjes (2 x 260 gram)
  • 400 gr pure chocolade
  • 200 gr melkchocolade
  • 2 blikjes gecondenseerde melk (2 x 305 ml)
  • 370 gr ongezouten roomboter

Instructies 

  • Verkruimel de Bastogne koekjes in de keukenmachine en smelt ondertussen 250 gr. boter op een laag vuurtje
  • Meng de gesmolten boter nadien met de koekjes
  • Neem de bakvorm erbij en leg hier een stukje bakpapier in. ( Spuit eerst wat bakspray in de vorm, zo blijft het papier goed zitten)
  • Stort het koekjesdeeg in de vorm en druk alles goed aan met behulp van een spatel of de achterkant van een lepel
  • Zet even in de ijskast terwijl je de chocolade fudge maakt.
  • et een steelpannetje op het vuur en smelt hier de overige 120 gr. boter in samen met de 400 gr. pure chocolade, 100 gr. melkchocolade en de gecondenseerde melk.
  • Zet het vuur niet te hoog en roer regelmatig totdat je een mooi geheel krijgt
  • Neem dan de bakvorm uit de ijskast en stort het chocolademengsel hierin
  • Met behulp van een spatel strijk je de chocolade glad
  • Rasp de overige 100 gr. melkchocolade en strooi dit over de chocolade. ( druk een klein beetje aan met je vingers)
  • Zet de vorm voor enkele uren ( minstens 4) in de ijskast
  • Snijd met behulp van een groot mes kleine blokjes & smakelijk!

Write A Comment

Rating recept




Pin It