Ga terug

Porties 25 koekjes

Ingrediënten

  • 140 gr. ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 125 gr. rietsuiker
  • 60 gr gezouten pindanoten (+ extra voor de afwerking)
  • 1 ei
  • 175 gr. bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels vanille extract
  • 125 gr blonde suiker

Instructies 

  • Hak de gezouten pindanootjes fijn.
  • Meng alle ingrediënten samen in een mengkom en voeg nadien de pindanootjes toe.
  • Rol het mengsel op tot een balletje en verpak het in folie. Laat het zeker een uur rusten in de ijskast.
  • Maak kleine bolletjes van het deeg en leg ze op bakpapier.
  • Maak de bolletjes klein genoeg of je krijgt gigantische koeken! Duw de bolletjes wat plat, druk er nog wat extra pindanootjes in en bak ze 12 a 15 minuten op 180°. 
  • Smakelijk!