Ga terug

Kip in pindasaus met groentjes en rijst

Porties 4 personen

Ingrediënten

Voor de saus :

  • 250 gr pindakaas (Ik gebruikte die van Calvé)
  • 150 ml warm water
  • 1,5 eetlepel Sambal
  • 2 teentjes look
  • 3 eetlepels Sesamolie
  • 3,5 eetlepels Ketjap Manis
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels azijn

Voor de rest :

  • 3 kipfilets
  • Enkele stengels pijpajuin
  • 2 Paprika's (in stukjes gesneden)
  • 1 rode ajuin (in halve ringetjes gesneden)
  • Handvol pinda's voor de afwerking
  • 2 builtjes witte rijst

Instructies 

Om de saus te maken :

  • Doe alle ingrediënten in de mixer ( keukenmachine) en zet even opzij. Kruid naar smaak af met peper & zout.

Bereiding kip & groentjes :

  • Snijd de kipfilets in dunne reepjes en bak goudbruin in een verhitte wokpan
  • Doe de groentjes erbij en blijf goed roeren zodat het geheel niet aanbrand
  • Voeg dan de pindasaus toe en zet alles op een laag vuurtje

de afwerking :

  • Snijd enkele pinda's fijn
  • Kook de witte rijst zoals aangegeven op de verpakking en giet af
  • Neem de bordjes erbij en serveer de rijst met de kip in de pindasaus en werk af met enkel stukjes pinda
  • Smakelijk!