Ik maakte deze s'morgends en warmde het mengsel gewoon terug op tegen de avond, dus je hoeft de moment zelf niet staan zweten in de keuken ;)
Zet een pannetje op het vuur en breng de melk samen met de glucose aan de kook
Neem een mengkommetje en leg hier ondertussen de grof gehakte witte chocolade in
Giet het melk/glucose mengsel over de chocolade en laat smelten
Leg de gelatine blaadjes even in lauw water en knijp ze nadien goed uit
Voeg ze samen met de kleurstof toe aan het chocolade mengsel en meng alles goed door elkaar
Ik zette de mengkom nog even een minuutje in de microgolf oven op de hoogste stand
Wanneer je van plan bent om je chocolade bollen af te werken met de chocolade spiegel zorg je ervoor dat de chocolade spiegel 35°C is
Warm het geheel desnoods even op en zet de thermometer nadien in je kommetje
Wanneer je ziet dat de temperatuur bijna 35° is, neem je de chocolade bollen uit de vriezer
Zet ze op een rooster en giet de chocoladespiegel er mooi over totdat alles bedekt is
Schep ze direct met een glaceer mes op een bord want zodra de chocomousse begint te smelten wordt het een stuk moeilijker!
Je kan het bordje enkele uren op voorhand ook klaarzetten en bewaren in de ijskast.
Ik serveerde de chocolade spiegelbol met verse framboosjes, frambozencoulis en een zelf gemaakt kletskopje