De kip gaan we in kleine blokjes snijden en mengen onder de bloem en maïzena.
Leg dit even in een kommetje, dit mengsel gaan we frituren wanneer de Teriyaki saus klaar is.
Om de saus te maken zet je een steelpannetje op het vuur en meng je de sojasaus, de sesamolie, de honing en de bruine suiker. Roer goed.
In een klein kommetje meng je de 100 ml water met 2 eetlepels maïzena. Meng goed zodat de maïzena opgelost is. Dit giet je dan bij de saus en je zet het vuur een beetje lager terwijl je goed blijft roeren met een garde.
Wanneer de saus is ingedikt, kan je deze van het vuur halen.
Je kan kiezen om de kip warm te serveren op de pokébowl en dus last minute te frituren, maar ikzelf vond het lekkerder om het mengsel wat te laten afkoelen.
Ik frituurde de kippenblokjes dus goudbruin, mengde ze nadien onder de Teriyaki en liet het 30 minuutjes staan alvorens het te serveren.