Ga terug

Hotdogs met spek, ui & cheddar saus

Porties 4 personen
Inspiratie : Oh My Foodness

Ingrediƫnten

  • 4 hotdogbroodjes
  • 4 plakjes dun ontbijtspek
  • 2 grote ajuinen
  • Gebakken uitjes

Voor de kaassaus :

  • 150 gr geraspte Cheddar
  • 250 ml melk
  • 15 gr boter
  • 1 eetlepel bloem
  • Peper & zout

Instructies 

  • Wikkel de plakjes spek rond de hotdogworstjes
  • Doe wat boter in een grillpan en grill de worstjes totdat ze gaar zijn en het spek krokant gebakken is
  • Snijd de ajuinen in grote ringen en bak deze apart in boter aan

Om de kaassaus te maken :

  • Voeg de boter toe in een pannetje en laat smelten
  • Voeg de bloem toe en roer goed. Zodra je de geur van koekjes riekt, giet je de melk erbij
  • Blijf nu goed roeren tot je een dikkere saus krijgt
  • Haal de pot dan van het vuur en voeg de cheddar toe. Roer goed tot de kaas gesmolten is en kruid af naar smaak met peper & zout.

De afwerking :

  • Zet de broodjes kort in de microgolf ( 20 seconden)
  • Beleg ze met de gebakken ajuin ringen en de hotdogworsten
  • Werk af met de Cheddar saus en de gebakken uitjes
  • Smakelijk!