Ga terug

(gepersonaliseerde ) Zandkoekjes

Ingrediënten

  • 125 gr ongezouten roomboter
  • 2 zakjes Vanille suiker
  • 2 eetlepels Vanille extract
  • 220 gr Patisserie bloem
  • 1 eierdooier
  • 75 gr kristalsuiker

Instructies 

  • Afhankelijk van de grootte van je koekjes, haal je er 15-30 uit.
  • Snijd de boter in kleine blokjes en doe dit in een grote mengkom
  • Voeg dan de bloem, de suiker, de vanillesuiker, het Vanille Extract en de eierdooier toe
  • Mix eerst met een keukenmixer tot er een kruimelig deeg ontstaat en kneed het dan verder met je handen tot een bal
  • Wanneer het deeg nog erg plakt, voeg je een beetje bloem toe. Indien je merkt dat het wat droog is, kan je een eetlepel koud water toevoegen.
  • Wikkel je deegbal nu in een plastic folie en zet dit een uurtje in de ijskast.
  • Wanneer je klaar bent om de koekjes te bakken strooi je wat bloem op je werkblad. Ik vind het ook heel handig om het deeg uit te strijken op een stuk bakpapier.
  • Strijk het deeg uit en druk er nu je vormpjes naar keuze uit. Dit is makkelijker wanneer je deeg goed koud is!
  • Leg ze op een bakplaat en bak ze 12-15 minuten op 175°
  • Smakelijk!