Ga terug

Feta & Ricotta spread met warme tomaatjes en krokant ciabatta brood

Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr. feta
  • 200 gr. Ricotta
  • 250 gr. tomaatjes
  • 1 teentje look
  • 1 ciabattabrood
  • Peper & zout
  • Olijfolie
  • 1,5 eetlepel Honing

Instructies 

  • Neem een kommetje en meng hier al de feta met de Ricotta in. Met een vork plet je de feta al zo goed mogelijk.
  • Neem dan je hakmolen erbij, doe het mengsel hierin samen met een eetlepel olijfolie en mix het goed tot een romige spread. Je moet wel enkele keren met je vork de feta goed naar onder duwen.
  • Neem de borden en dresseer met de spread.
  • Snijd de tomaatjes in 2 en meng deze in een kommetje met de honing, een eetlepel olijfolie en peper en zout.
  • Neem een met bakpapier bekleedde bakplaat en spreid de tomaatjes hierover. Bak ze 20 minuutjes op 180°.
  • Snijd het ciabatta brood in dikke sneetjes, besprenkel met olijfolie en kruid af met peper en zout. Steek ze mee in de oven voor 5 minuten
  • Leg de warme tomaatjes over de feta spread, besprenkel het geheel met wat olijfolie en werk af met verse Basilicum.
  • Smakelijk!