Ga terug

Deze héérlijke chocolade cake pralines zijn écht onweerstaanbaar! Er steekt wel wat werk in, maar trust me, it's worth it! Ik gebruikte mijn eigen recept voor Red Velvet cake , maar je kan hiervoor ook een pakje gebruiken met red velvet cake mix.

Equipment

  • Bakvorm naar keuze

Ingrediënten

Voor de Red Velvet Cake bolletjes

  • 250 gr. zelfrijzende bloem
  • 2 eetlepels Cacao poeder
  • 140 gr. ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 300 gr. fijne suiker
  • 2 theelepels Vanille Extract
  • 1 zakje Vanille suiker
  • 3 groter of 4 kleine eieren
  • 250 ml karnemelk
  • 40 gr rode kleurvloeistof (Ik gebruikte Kersenrood van Aveve)
  • 200 gr roomkaas (philadelphia)

Extra's :

  • 500-600 gr melkchocolade

Instructies 

Eerst gaan we de Red Velvet cake bakken :

  • Meng in een kom de bloem en het cacaopoeder
  • Klop de boter samen met de suiker , vanillesuiker en het vanille extract tot een romig geheel
  • Voeg er daarna één voor één de eieren aan toe en blijf mixen tot je een luchtig beslag krijgt
  • Meng in een aparte kom de karnemelk samen met de rode kleurvloeistof. Je hebt wel wat rode kleurvloeistof nodig want door het gebruik van het cacaopoeder zal anders de bruine kleur overheersen.
  • Zeef het mengsel van de bloem/cacaopoeder bij het botermengsel
  • Voeg voorzichtig ,in verschillende keren, de karnemelk toe
  • Meng het beslag goed en zorg dat je rode kleurstof duidelijk overheerst
  • Neem je bakvorm erbij en leg hier een stukje bakpapier in. Giet nu het beslag in de vorm
  • Bak de cake in 45-50 minuten en laat nadien volledig afkoelen

Dan gaan we de balletjes maken :

  • Verkruimel de cake met je handen of met een vork
  • Neem een paar kruimeltjes en leg deze even apart. Die gaan we gebruiken voor de afwerking
  • Voeg de roomkaas toe en meng alles nu goed tot een egaal beslag
  • Rol uit het deeg nu ongeveer kleine 30-40 balletjes
  • Leg ze op bord bekleed met bakpapier en zet ze even 30 minuutjes in de ijskast.

Afwerking balletjes :

  • Neem de balletjes uit de ijskast
  • De chocolade gaan we au-bain Marie smelten. Zet een pot met water op het vuur en wacht tot deze kookt. Zet dan een ovenbestendige schotel bovenop en leg de chocolade hierin
  • Roer af en toe tot de chocolade volledig gesmolten is en giet deze dan in een diep kommetje
  • Leg een balletje op een vork en dompel het balletje volledig in de chocolade. Leg het balletje nadien terug op een bordje met een stukje bakpapier.
  • Doe dit nu voor alle balletjes, zorg alleen dat ze niet tegen elkaar liggen op het bordje
  • Werk de balletjes af met de rode kruimels en laat de chocolade nu even opstijven in de ijskast. Smakelijk!