Ga terug

Equipment

  • ronde springvorm

Ingrediënten

Voor het deeg :

  • 500 gr bloem
  • 1 zakje baking powder
  • 2 eetlepels vanille extract
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 1 ei
  • 250 gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 250 gr suiker

Voor de vulling :

  • 4 grote appels
  • 0,5 citroen (uitgeperst)
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 120 gr suiker

Instructies 

  • Meng de bloem, het bakpoeder, de witte suiker en de vanillesuiker in een kom
  • Voeg de boter toe en meng met je keukenmixer tot een goed kruimelig deeg. Je kan het ook met je handen doen !
  • Voeg dan het ei toe samen met de vanillesuiker toe en meng het deeg met je handen tot een egaal deeg
  • 2/3de van het deeg gebruik je om je springvorm te bekleden. Voorzie de bakvorm van een vel bakpapier en druk hier het deeg goed in aan, ook aan de zijkanten
  • Schil de appels , snijd ze in 4 en rasp ze.
  • Duw dan al het vocht uit de stukjes appel en meng de appelrasp met het citroensap, de suiker en de kaneel
  • Leg dit mengsel nu over je taartdeeg. Zorg er wel voor dat je zijkanten van je taart even hoog zijn als tot waar de vulling komt.
  • De rest van het deeg dat je overhad gaan we nu verkruimelen bovenop de appelvulling. Beweeg het deeg door je vingers en verkruimel het zo
  • Bak de taart ongeveer 50 minuten op 175°.
  • Lekker warm of koud en zeker een aanrader met vers vanille ijs!
  • Ook perfect als verjaardagstaart! : )