Ga terug

Marmer Cake

Equipment

  • Cakevorm ( ik gebruikte 1 van 30 CM)

Ingrediënten

  • 200 gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 220 gr kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels vanille extract
  • 4 eieren
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels volle melk
  • 2 eetlepels Cacaopoeder
  • 1 zakje chocolade glazuur van Dr. Oetker

Instructies 

  • Meng de boter en suiker tot een romig geheel
  • Voeg dan het vanille extract toe en de eieren 1 voor 1
  • Als laatste voeg je het zelfrijzend bakmeel toe. Mix tot een mooi, glad geheel
  • 2/3de van het vanille beslag haal je uit de kom.
  • Meng ondertussen het cacaopoeder en de melk goed door elkaar en voeg dit toe aan het 1/3de vanillebeslag
  • Neem dan je ingevette bakvorm en doe hierin de helft van het vanillebeslag. Strijk het mooi glad uit
  • Hierover doe je het het cacaomengsel en strijk het ook mooi uit.
  • Werk af met het overige vanillebeslag
  • Maak dan met een mes een kronkel beweging doorheen heel het beslag, hierdoor krijg je de mooie marmer vorm
  • Bak de cake 50-60 min op 175°.
  • Werk dan af met de héérlijke chocolade glazuur van Dr. Oetker!