Ga terug

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 50 ml witte wijn
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje look
  • 1 builtje rijst
  • 8 scampi's (( 2 per persoon))
  • Enkele pijnboompitten (voor de afwerking)
  • Peterselie (voor de afwerking)

Instructies 

  • Snijd de paprika's doormidden en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat
  • Doe er wat olijfolie over en kruid af met peper & zout
  • Zet ze dan voor 30 minuten in de oven op 180°
  • Fruit het fijngesneden sjalotje en het fijngeperste teentje look aan in wat olijfolie in een pan op het vuur
  • Blus het met de witte wijn en roer goed
  • Ondertussen kook je de rijst zoals aangegeven op de verpakking
  • Haal de paprika's uit de oven en snijd ze in kleine stukjes. Leg ze mee in de pan
  • Roer goed tot de wijn bijna helemaal opgelost is en mix het geheel dan in de blender
  • De kruiding is hier heel belangrijk! Kruid goed af naar smaak met peper & zout
  • Bak dan de scampi's op een hoog vuur kort aan beide kanten en kruid ook deze goed af
  • Neem de serveerschaaltjes en schep hierin een lepeltje rijst en daarbovenop de paprika saus
  • Werk af met de Scampi's, de pijnboompitten en wat peterselie
  • Smakelijk!