Ga terug

Porties 6 personen

Ingrediƫnten

  • 2 grote mango's
  • 2 kleine eieren (we hebben enkel het eiwit nodig)
  • 1 blaadje gelatine
  • 200 ml slagroom
  • enkele eetlepels suiker
  • Enkele pistachenoten

Instructies 

  • Pel de mango en snijd al het vruchtvlees weg rond de pit. Gooi dit allemaal in de keukenmixer en mix tot een mooi glad geheel
  • Neem de eiwitten met 3 eetlepels suiker en klop mooi stijf op
  • Roer dit dan voorzichtig onder het mango mengsel
  • Het gelatineblaadje laat je ondertussen even weken in koud water
  • Klop dan de room half stijf met een hoeveelheid suiker naar keuze ( ik gebruikte 3 lepels) en meng dit dan ook onder het mangomengsel
  • Dan knijp je het gelatine blaadje goed uit en los je het blaadje op in 3 eetlepels warm water in een kommetje. Roer goed zodat het volledig oplost en meng nadien onder het mango mengsel
  • Schep het nu in de gewenste serveerschaaltjes en laat even opstijven
  • Snijd enkele pistachenoten grof en dresseer over de schaaltjes
  • De leuke aapjes komen van www.deleukstetaartenshop.be