Ga terug

Krokant kabeljauwstukje op een romig erwtenbedje

Porties 4

Ingrediënten

  • 1 groot stuk kabeljauw
  • 200 gr erwten
  • 80 gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 75 cl room
  • 5 walnoten
  • een handje peterselie
  • 1 teentje look
  • olijfolie
  • 3 eetlepels panco
  • 3 eetlepels parmezaan

Instructies 

  • Kook de erwtjes +/- 8 minuten en giet ze nadien af onder wat koud water
  • Doe de gekookte erwtjes in een blender samen met de boter en de room en mix tot een mooi glad geheel
  • Zet dan een pannetje op het vuur en warm het geheel op. Je gaat zien dat de consistentie vloeibaarder wordt. Kruid naar smaak goed af met peper en zout.
  • Laat op een heel zacht vuurtje staan zodat je de vis kunt klaarmaken. Vet een klein ovenschaaltje in met wat olijfolie en leg hierin de kabeljauw. Kruid de vis af met peper en zout.
  • Neem opnieuw de blender en mix hierin de walnoten, de broodkruim, het teentje look, de peterselie, de parmezaan en wat olijfolie
  • Leg een goede korst op de kabeljauw en leg deze in de oven voor ongeveer 10 minuten op 180°. ( De gaartijd is afhankelijk van de dikte van de vis).
  • Neem 4 schaaltjes en lepel hier wat van de erwtenpuree op. Snij het stuk kabeljauw in 4 kleine stukjes en leg deze bovenop de erwtenpuree.
  • Ready to serve!