Ga terug

Crispy chicken bites in een puntzakje met zoetzure saus

Porties 2 personen

Equipment

  • puntzakjes

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 zakje Crispy chicken kruidenmix van AH
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 5 handjes grof geplette Cornflakes
  • Peper & Zout

Voor de Saus :

  • 60 ml ananassap
  • 60 ml water
  • 60 ml appelazijn
  • 50 gr ketchup
  • 40 gr witte suiker
  • 35 gr bruine suiker
  • 10 gr maïzena

Instructies 

We beginnen met de saus :

  • Roer de maïzena los in 20 ml water tot het volledig opgelost is
  • Doe de rest van de ingrediënten onder elkaar en breng zachtjes aan de kook in een steelpannetje
  • Laat even doorkoken en voeg dan de maïzena toe
  • Roer goed en haal nadien het pannetje van het vuur om af te koelen

Dan gaan we de kippen bites maken :

  • Snijd de kipfilets in kleine blokjes en meng deze samen met de olijfolie en de kruidenmix onder elkaar in een grote pot
  • Strooi de verkruimelde cornflakes ( houd een beetje apart) hierover en meng alles door elkaar
  • Vet een ovenschaal in en leg hier de kippenblokjes in
  • Strooi de opzij gehouden cornflakes over de kippenblokjes en kruid wat af met peper en zout
  • Zet de schaal in de oven voor 15-20 minuten op 225°
  • Smakelijk!