Ga terug

Erwtensoep met rookworst

Hoe ik deze koude winterdagen doorkom? Soep, véél warme soep! Er staat hier echt wekelijks een grote pot op het vuur! ( en liefst met balletjes natuurlijk).
Deze keer geen balletjes maar wel heerlijke plakjes rookworst! 

Ingrediënten

  • 3 l water
  • 4 blokjes groenten bouillon
  • 2 grote aardappelen
  • 1 ajuin
  • Enkele plakjes rookworst
  • 1 kg diepgevroren erwtjes

Instructies 

  • Snijd de ajuin in grove stokken en stoof die wat aan in boter in een grote soeppot
  • Schil de aardappelen en snijd die ook, samen met de prei, in grove stukken en voeg bij de ajuin
  • Laat alles nu enkele minuten stoven en voeg dan 2,5 liter water toe en de bouillonblokjes
  • Laat 15 minuutjes doorkoken en mix dan het geheel
  • Zet een aparte pot op het vuur met een ruime hoeveelheid water (met een snuifje zout) en kook de erwtjes hier 5 minuten in
  • Giet de pot af , spoel de erwtjes even in koud water en mix de erwtjes nadien samen met 0,5 liter water
  • Meng alles nu samen in een grote pot en kruid goed af naar smaak met peper en zout
  • Doe de plakjes ringworst in de soep blak voor het serveren
  • Smakelijk!